Suveüritused

Postitas NOP mai, 23 2018,

Proovime hakata kalendrit tekitama meie suveüritustega, mis meie aeda jõuavad.

Esimene nendest on välja hüüda kolmapäeval 30.mail, kui meie aed täitub noorte ja andekatega 21.Koolist, mis on meie naabruskonna loomulikult vanim, suurim, ilusaim, jne kool.  Noorte võimalus enda andeid näidata kulmineerib nende Vabal Laval, mis algab kl 18. Ole kohal, kindlasti tuleb väga mõnus õhtu 🙂

FB ürituse kirjeldus on siin:

https://www.facebook.com/events/428883210906655/


Tubli KOKK ja TEENINDAJA, tule meile !

Postitas NOP apr., 23 2018,

Me oleme paadunud optimistid. Meile endale kohutavalt meeldib, mis teeme ning me pole kaotanud seda kirge juba 10 aastat. Toit inspireerib ja toitumisharjumuste muutmine inspireerib. Seetõttu ei kaota me kunagi lootust leida endasuguseid. Selliseid, kelle silmad lähevad põlema, kui juttu tuleb mõnest uuest toorainest või toidust, kui mõni talunik on midagi põnevat mulda pistnud või kui leiame midagi inspireerivat kellegi sulest või tegemistest.

Otsime KOKKA – nii kogemusega kui vähese kogemusega. NOPi köök pole kunagi valmis. Isegi kui eemalt paistab, et 10 aastase kogemusega koht teeb mis tahab, siis sisemiselt teame vaid meie, et käime igapäevaselt kliendi soovide ja huvidega sammu ning proovime kogu aeg end paremaks teha. Hetkel on ruumi nii kogemusega kui algajale, aga ka PEAKOKALE. Meie majas on peakokk üks suur A ja O, otsime seda õiget, kellega koos igapäevaselt seda lahedat maja tüürida ja muidugi, kukata.

Ja kas tead, imelikul kombel on mitmed meie parimad kokad hoopis sellised, kellel pole koka väljaõpet ega haridust, vaid kirg toidu vastu. Seega, alati on kõik kinni vaid inimeses.

Otsime täiskohaga ja täisealisi KLIENDITEENINDJAID kohvikusse ja poodi. Meil on imeline tiim ja kohvik ja suvel ka hoov. Sügiseks võtame täiskohaga teenindajaid.

Pood on aga hoopist teine maailm meil. Teeme väikest, aga hingelt suurt kohta. Siia otsime inimest, kes näeb ennast perenaisena, toimetamist ja kaasamõtlemist jätkub siin PALJU:). Võta meiega ühendust, et saaksime tuttavaks!! info@nop.ee:)

Ootame teid, et ühiselt maailma lahedamaks muuta! 😉

nop-gurmeeturg-2016-veebi50-1 nop-gurmeeturg-2016-veebi64 nop-gurmeeturg-2016-veebi86 nop-gurmeeturg-2016-veebi48NOP-i sügis-talv 2015 (18)7nop-gurmeeturg-2016-veebi43


Eesti saab SADA!

Postitas NOP veebr., 20 2018,

Alustasime sünnipäevanädalaga! Selline tunne on, et kellelgi lähedasel on sünnipäev ja tegelikult ju ongi, meie enda Eestil! Saja-aastane inimene on ju väga eriline ja seda on ka siis sajane riik. Tubli, Eesti!

Tahtsime sel puhul lisada tervele nädalale sünnipäevameeleolu, noppides kokku sellised toorained, mis ühelt õigelt eesti sünnipäevalt kunagi ei tohiks puududa: vürtsikilu, heeringas, suitsuangerjas (vaat, kui palju kala!) ja magusaks nii mustika kui ka lumepalllisuppi, aga kuna kahte ei jaksa ju süüa ja kummastki ei taha loobuda, siis sai need kaks ühte pandud!

Meil said nendest toorainetest kokku suitsuangerjasalat musta leiva munavõi ja vürtsikiluga eelroaks. Mustas leivas paneeritud heeringas lehtkapsa-kodujuustu-lehtkapsapesto, gorgonzolas kuivatatud muna ja värviliste ahjupeetidega salatina. Lõpetuseks või alustuseks võib teha sada ja seened ehk Tiina Tauraite pipraviina (esivanemad suhtusid sellesse praegusel aasta-ajal kui arstirohtu) koos marineeritud kukeseente ja marineeritud männiriisikate salatiga. Magusaks saate lisaks Mustika-Lumepallisupile valida ka Mustsõstra-Toorjuustu-Tumeda Sokolaadi (kus ka pisiku espressot ja Vana Tallinnat sees). Ahjaa, KOOKI saate loomulikult ette tellida (saada soov kohe teele tellimine@nop.ee) 🙂

Elagu Eesti ja selle imeline toit, mida meie maa annab!!!


Me saame ilma plastikkõrteta hakkama! #stopsucking

Postitas NOP veebr., 16 2018,

Meil on ammu üks asi hingel ja nüüd siis teeme selle sammu ära. Me ei serveeri oma jooke enam kõrtega. Plastikkõrred ei hävine looduses nagu ka muu plastik. NOPi tegemise algusest oleme püüdnud valida pakendeid, mis loodusele võimalikult vähest kurja teeks ja see töö jätkub meil igapäevaselt, trotsides fakte, et biolagunevad plastikkarbid, kuhu oma salateid/võikusid juba 10a tagasi hakkasime panema, maksid 10x rohkem kui tavaplastik jne. Aga me usume, et kui me igaüks teeme midagi, et anda sellele imelisele planeedile oma elusolenditega võimalus jätkuks, siis kokku tuleb suur samm.

Seega, kui ilma kõrreta kuidagi hakkama ei saa, siis küllap me lahenduse leiame, aga muidu, ärge ehmatage, et meie joogid tulevad ilma kõrteta (taaskasutatud paberist salfkaga saab smuutivuntsid edukalt maha ja lusikas tuleb appi, kui smuutid paksuks jäävad). Ja hei, kas me kodus paneme mahla sisse kõrre?

Niikaua kuni meie mõtleme järgmist sammu, mida teeme, teie mõelge seda, et kui me midagi ette ei võta, siis on aastaks 2050 (meie ka veel näeme seda!) maailmameredes rohkem plastikut kui kala. Kuninganna Elizabeth pidi nägema dokumentaalfilmi plastikpudeli allaneelanud vaalapojast, kelle surm oleks võinud olemata olla ja lein, mis tema perekonda tabas, oleks võinud olla rõõm, et saada tõuge, keelamaks ära kõikides oma majades igasugune plastiku kasutamine.

Me kõik saame midagi igapäevaselt teha.

#stopsucking

https://www.strawlessocean.org


Vastlakuklid!!!

Postitas NOP veebr., 01 2018,

Täna tuli lumi ja täna tulid müüki ka meie vastlakuklid. See aasta siis sellised

MAHENISUJAHU KUKKEL KARDEMONI ja kohupiima-vahukoore mütsiga: vali kas vaarika või mustsõstra toormoosiga. Need on sellised natuke klassikalised, püüdsime oma kiiksudega tagasi hoida, aga noh, kes soovib, saab laktoosivaba valge vahu kuklile vahele:). Kukkel muidu 2,7 ja laktoosivaba vahuga 3,2 (euri, ikka jätkuvalt).

GLUTEENIVABA TALVEMUFF kohupiima-vahukoore mütsi ja ikka isetehtud ploomimoosiga. Talevmuffi panime lisaks tatra-mandlijahule linaseemneid, oliivõli, jogurtit ja kardemoni ja ise oleme küll väga rahul:). Muffid 3,2.

Ja nüüd – kes tahab kindla peale midagi konkreetset saada, see ikka tellib ette (laktoosivabalt niisama müüki ka ei pane). Tellimine on avatud aadressil tellimine@nop.ee nüüdsest kuni näiteks 13.02….

Hõissaa!!!! (ja kes mõtleb, et miks meil tavakuklid vaid karbis pildil on, siis aus vastus on, et kõik lahtised kuklid müüdi nii kiiresti ära ning ülejäänud olid juba pakendatud ja karbid tuli ka suht toredad, nii et seal nad nüüd on – aga välja näevad ikka nagu kuklid ikka. Kes ei usu, see tuleb kohale kaema;)

 


Kuidas energiat rohkem oleks? Talveprobleemid.

Postitas NOP jaan., 31 2018,

Talv ongi kohal oma tavapärases ‘headuses’. Kellelegi vist pole võõras tunne, et energiat pole, midagi eriti ei taha teha ja kohati kipuvad haigusedki külge tulema. Me siin NOPis oleme muidugi toidu-usku, uskudes, et elu kvaliteet on kinni toidus, mida enda kehale lubame, aga samas oleme kõik erilised ja omapärased, et üks toit ei ole kunagi lahendus kõigile. Mis ühele võib sobida, on teise jaoks katastroof, mis ühele annab energiat, teeb teisele kurja jne.  Muidugi on meie tavaline mure see, et me tavaliselt ei tea, mis meile sobib ja meie kehale hea on. Ja niipalju kui on maailmas toidunõustajaid, on ka tõdesid, aga tegelikult tiirleb asi ühe lihtsa asja ümber – me peame enda tõele ise jälile jõudma. Targad arstid on siin ühte meelt, ainus viis oma tõeni jõudmiseks, on pidada toidu- ja elupäevikut üle natuke pikema perioodi. Kirjuta üles oma tegemised, söömised ja meeleolud ja siis neid tulemusi mustritesse välja nuputades jõuad tõdemuseni, milline toit sulle paremini sobib ja võibolla isegi jõuad jälile mõnele varjatud või varjamata toidutalumatustele.

Jaanuarikuus oma NOPi tiimis neid mõtteid vaagides jõudsime ühel päeval järeldusele, et järsku proovime midagi kampas ära teha, järsku õnnestub see päevikupidamine üheskoos paremini ning aitab meid üksikutena endas paremini selgusele jõuda?

Mõeldud-tehtud: võtame ette 3 nädalat veebruari alguses. Paneme kirja mida sööme, kuidas liigume, kuidas enesetunne muutub erinevate toitude/liikumiste/muude emotsioonide toel ning katsetame aktiivselt tõdesid ja toite, mis peaksid kaasa aitama enesetunde parenemisele. A la suurendan oma tavapärast liikumist nädala jooksul, loobun nädalaks gluteenist (või laktoosist või lihast või suhkrust vms), söön 2 korda rohkem juurikaid kui tavaliselt, katsetan 1 päev vähem söömist nädalas jne jne. Igaüks paneb endale ise eesmärgid ja proovib nendest kinni hoida. Tekitame keskkonna, kus on lihtne oma tegemisi talletada ja kord nädalas jagame omavahel ‘tõdesid’, mis kellegi jaoks on positiivseid tulemusi andnud. Ning loomulikult – võtame ette NOPi joogid, söögid ja vaatame mis neist meie eesmärkidel abistavad ja loodame, et eksperimendi lõpus tuleb veel palju ideesid, mida peaks NOPi menüüsse sokutama;)

Kokkuvõtvalt panime enda jaoks paika sellised pidepunktid oma 3 nädalase katserännaku jaoks:

Eesmärgid:

  • et energiat oleks rohkem
  • et oleks ‘kergem’ olla /enesetunne paraneks

On väga tore, kui katse käigus õnnestub:

  • välja selgitada enda jaoks sobilikud toidud
  • saada mõtteainet edaspidiseks, kuidas enda eest paremini hoolitseda:)

Tegevused: 

  • märgin üles mida söön ja kuidas toit mulle mõjub (annab energiat, teeb väsinuks, tekitab kõrvalefekte vms)
  • märgin üles kui ja kui palju liigun
  • panen enda jaoks paika toidu- ja liikumiseeesmärgid, mida katsetan, kuidas minu keha ja energitase nendele reageerivad
  • jagan infot omavahel, et teada saada, mis teiste inimeste jaoks töötab ja saan inspiratsiooni enda jaoks edaspidiseks

Leppisime kokku, et hea algus katse alustamiseks on uue kuu algus. Seega, alustame 1.veebruaril ja proovime 3 nädalat ennast distsiplineerida ja tundma õppida.

Meie oleme valmis, hakkame pihta ning loodame, et saame millelegi huvitavale jälile, mida ka teiega jagada..:)

Rõõmsalt veebruarile vastu!