TEENINDAJA-PERENAINE

Postitas NOP sept., 12 2018,

TEENINDAJA

Me oleme paadunud optimistid. Meile endale kohutavalt meeldib, mis teeme ning me pole kaotanud seda kirge juba 10 aastat. Toit inspireerib ja toitumisharjumuste muutmine inspireerib meid. Seetõttu ei kaota me kunagi lootust leida endasuguseid. Selliseid, kelle silmad lähevad põlema, kui juttu tuleb mõnest uuest toorainest või toidust, kui mõni talunik on midagi põnevat mulda pistnud või kui leiame midagi inspireerivat kellegi sulest või tegemistest.

Hetkel otsime täiskohaga ja täisealisi KLIENDITEENINDJAID kohvikusse ja poodi. Klienditeenindaja on selline, kellele meeldivad inimesed ja kellele meeldib see kohviku sigin-sagin. Muidugi on see kohati raske, sest multitasking või eesti keeles ka röörähklemine pole mitte igaühe jaoks ning selle keskel tuleb alati säilitada energia ja postiivne meel. Aga kui Sulle meeldib suhtlemine, siis on sellelt töölt ka niipalju tagasi saada. Meil on inimesi, kes käivad vaid sellepärast tööl, et neile see töö lihtsalt nii kohutavalt meeldib. Kas oled võibolla üks nendest?

Pood on aga hoopist teine maailm meil. Teeme väikest, aga hingelt suurt kohta. Siia otsime inimest, kes näeb ennast perenaisena, toimetamist ja kaasamõtlemist jätkub siin PALJU:). Võta meiega ühendust, et saaksime tuttavaks!! email: kohvik@nop.ee:)

Ootame, et ühiselt sügisele ja peatselt ka jõuludele üheskoos vastu minna! 😉


Gurmeeturg 2018

Postitas NOP ,

Meie üheksas gurmeeturg on selleks korraks taas peetud. Ilmataat õnnistas meid imeliselt särava sügispäevaga ja turulkäijaid ja -olijaid tõid energiat ja positiivset meelt, mida jätkub meil veel kauakas.

Tutvustasime putukajahu, süüria toitu, naturaalseid veine, suur rõhk oli juuretisetaignal põhinevatel toodetel, millest tehakse saia, siakesi, NOP tegi ka keekse, vahvleid, babkat. Tõime fookusesse hapendatud juurikad ja kimchid, mis on meie kehale tõsiselt kasulikud ning mitte kikerhernepõhised hummused. Sai mekkida kasesiirupit koos ülihea parmesaniga, teada kuidas maitseb ja kuidas tehakse eestimaa parimat gini ja toonikut, milline on kõrgekvaliteetne sokolaad ja viia koju kaasa värsket kitsejuustu. Muidugi olid kohal ka parimad valitud kästiöö pelmeenid ja kohupiimad, sõirad, jäätised, väetaime nõgesest tehtavaid tooted, andsime mekkida kuidas maitseb ülikvaliteetne kala, purkidesse oli tehtud Setomaa siirupeid, siidreid, moose, hoidiseid. Sai ilma suhkruta leiba, suitsutatud mustsõrta likööri, mahetalu juurikaid-salateid, mehhiko minikurke ja põnevaid meesegusid. Tänud kõigile – teiega on alati väga mõnus! Järgmisel sügisel jälle! Turul jalutasid  ja täname @tuulikorsar @kristelraesaar. Hunnikus pilte saad veel kiigata meie FB lehelt 😉 @kohviknop

 


Suveüritused

Postitas NOP mai, 23 2018,

Proovime hakata kalendrit tekitama meie suveüritustega, mis meie aeda jõuavad.

Esimene nendest on välja hüüda kolmapäeval 30.mail, kui meie aed täitub noorte ja andekatega 21.Koolist, mis on meie naabruskonna loomulikult vanim, suurim, ilusaim, jne kool.  Noorte võimalus enda andeid näidata kulmineerib nende Vabal Laval, mis algab kl 18. Ole kohal, kindlasti tuleb väga mõnus õhtu 🙂

FB ürituse kirjeldus on siin:

https://www.facebook.com/events/428883210906655/


Tubli KOKK ja TEENINDAJA, tule meile !

Postitas NOP apr., 23 2018,

Me oleme paadunud optimistid. Meile endale kohutavalt meeldib, mis teeme ning me pole kaotanud seda kirge juba 10 aastat. Toit inspireerib ja toitumisharjumuste muutmine inspireerib. Seetõttu ei kaota me kunagi lootust leida endasuguseid. Selliseid, kelle silmad lähevad põlema, kui juttu tuleb mõnest uuest toorainest või toidust, kui mõni talunik on midagi põnevat mulda pistnud või kui leiame midagi inspireerivat kellegi sulest või tegemistest.

Otsime KOKKA – nii kogemusega kui vähese kogemusega. NOPi köök pole kunagi valmis. Isegi kui eemalt paistab, et 10 aastase kogemusega koht teeb mis tahab, siis sisemiselt teame vaid meie, et käime igapäevaselt kliendi soovide ja huvidega sammu ning proovime kogu aeg end paremaks teha. Hetkel on ruumi nii kogemusega kui algajale, aga ka PEAKOKALE. Meie majas on peakokk üks suur A ja O, otsime seda õiget, kellega koos igapäevaselt seda lahedat maja tüürida ja muidugi, kukata.

Ja kas tead, imelikul kombel on mitmed meie parimad kokad hoopis sellised, kellel pole koka väljaõpet ega haridust, vaid kirg toidu vastu. Seega, alati on kõik kinni vaid inimeses.

Otsime täiskohaga ja täisealisi KLIENDITEENINDJAID kohvikusse ja poodi. Meil on imeline tiim ja kohvik ja suvel ka hoov. Sügiseks võtame täiskohaga teenindajaid.

Pood on aga hoopist teine maailm meil. Teeme väikest, aga hingelt suurt kohta. Siia otsime inimest, kes näeb ennast perenaisena, toimetamist ja kaasamõtlemist jätkub siin PALJU:). Võta meiega ühendust, et saaksime tuttavaks!! info@nop.ee:)

Ootame teid, et ühiselt maailma lahedamaks muuta! 😉

nop-gurmeeturg-2016-veebi50-1 nop-gurmeeturg-2016-veebi64 nop-gurmeeturg-2016-veebi86 nop-gurmeeturg-2016-veebi48NOP-i sügis-talv 2015 (18)7nop-gurmeeturg-2016-veebi43


Eesti saab SADA!

Postitas NOP veebr., 20 2018,

Alustasime sünnipäevanädalaga! Selline tunne on, et kellelgi lähedasel on sünnipäev ja tegelikult ju ongi, meie enda Eestil! Saja-aastane inimene on ju väga eriline ja seda on ka siis sajane riik. Tubli, Eesti!

Tahtsime sel puhul lisada tervele nädalale sünnipäevameeleolu, noppides kokku sellised toorained, mis ühelt õigelt eesti sünnipäevalt kunagi ei tohiks puududa: vürtsikilu, heeringas, suitsuangerjas (vaat, kui palju kala!) ja magusaks nii mustika kui ka lumepalllisuppi, aga kuna kahte ei jaksa ju süüa ja kummastki ei taha loobuda, siis sai need kaks ühte pandud!

Meil said nendest toorainetest kokku suitsuangerjasalat musta leiva munavõi ja vürtsikiluga eelroaks. Mustas leivas paneeritud heeringas lehtkapsa-kodujuustu-lehtkapsapesto, gorgonzolas kuivatatud muna ja värviliste ahjupeetidega salatina. Lõpetuseks või alustuseks võib teha sada ja seened ehk Tiina Tauraite pipraviina (esivanemad suhtusid sellesse praegusel aasta-ajal kui arstirohtu) koos marineeritud kukeseente ja marineeritud männiriisikate salatiga. Magusaks saate lisaks Mustika-Lumepallisupile valida ka Mustsõstra-Toorjuustu-Tumeda Sokolaadi (kus ka pisiku espressot ja Vana Tallinnat sees). Ahjaa, KOOKI saate loomulikult ette tellida (saada soov kohe teele tellimine@nop.ee) 🙂

Elagu Eesti ja selle imeline toit, mida meie maa annab!!!


Me saame ilma plastikkõrteta hakkama! #stopsucking

Postitas NOP veebr., 16 2018,

Meil on ammu üks asi hingel ja nüüd siis teeme selle sammu ära. Me ei serveeri oma jooke enam kõrtega. Plastikkõrred ei hävine looduses nagu ka muu plastik. NOPi tegemise algusest oleme püüdnud valida pakendeid, mis loodusele võimalikult vähest kurja teeks ja see töö jätkub meil igapäevaselt, trotsides fakte, et biolagunevad plastikkarbid, kuhu oma salateid/võikusid juba 10a tagasi hakkasime panema, maksid 10x rohkem kui tavaplastik jne. Aga me usume, et kui me igaüks teeme midagi, et anda sellele imelisele planeedile oma elusolenditega võimalus jätkuks, siis kokku tuleb suur samm.

Seega, kui ilma kõrreta kuidagi hakkama ei saa, siis küllap me lahenduse leiame, aga muidu, ärge ehmatage, et meie joogid tulevad ilma kõrteta (taaskasutatud paberist salfkaga saab smuutivuntsid edukalt maha ja lusikas tuleb appi, kui smuutid paksuks jäävad). Ja hei, kas me kodus paneme mahla sisse kõrre?

Niikaua kuni meie mõtleme järgmist sammu, mida teeme, teie mõelge seda, et kui me midagi ette ei võta, siis on aastaks 2050 (meie ka veel näeme seda!) maailmameredes rohkem plastikut kui kala. Kuninganna Elizabeth pidi nägema dokumentaalfilmi plastikpudeli allaneelanud vaalapojast, kelle surm oleks võinud olemata olla ja lein, mis tema perekonda tabas, oleks võinud olla rõõm, et saada tõuge, keelamaks ära kõikides oma majades igasugune plastiku kasutamine.

Me kõik saame midagi igapäevaselt teha.

#stopsucking

https://www.strawlessocean.org