KÕIK JÕULULAUALE ÜHEST KOHAST!

Postitas NOP Dec, 12 2017,

Iga-aastane Kõik Jõuluks Ühest Kohast tellimine on avatud! Vaata järele ja telli ette, sest praegu on meil kõigil veel aega unistada, mida järgmisel nädalavahetusel lauale panna ja selleks, et ei peaks viimastel päevadel stressis mööda poode kappama ja vajalikku kokku ajama, ongi just see mõte meil ellu kutsutud.

NOPi köök teeb eelroogadeks, pearoa kõrvale ning magusaks palju head. Pearoaks saad tellida talulinde ja verivorste (k.a. gluteenivabu). Oleme lähtunud põhimõttest, et kõik vajaliku lauale peaksid siit nimekirjast leidma ning kui jääbki midagi puudu, siis on NOPis kraami veel palju, et põhimõtte, Kõik Ühest Kohast Jõulauale peaks päriselt ka toimima.

Nii et – vaata ära ja telli jõululauale esmaspäeva 18.12 kl 12ni ning vana-aasta õhtuks neljapäevani 28.12 kella 12ni. Kel soovi, võib tellida ka eelolevaks nädalavahetuseks ehk siis linde tuuakse meile ka 15.12, seega unistused teoks! 🙂

Jõulutellimused


Mis pühade ajal menüüsse sai?

Postitas NOP Dec, 05 2017,

Ühel päeval ütles keegi targem, et jõuluootus on sellepärast tore, et peatume oma igapäevases rutus ja tarbimisvajadustes korraks põhiväärtuste juures. Ja tõesti, kui järele mõelda, siis mis muud need jõulud ongi, kui et ootame pikkisilmi aja mahavõtmist ja isegi kui kirume neid lõputuid kooskäimisi ja -viibimisi terve detsembrikuu jooksul, on nad lõpuks kõik ju väga toredad, sest võimaldavad meil aega võtta lähedaste ja oluliste inimeste jaoks.

Ja põhiväärtustest räägib ka pühadetoit. Kui paljud teist mäletavad neid vanaema marineeritud räimesid, mida sai  lõputult söödud või see praekapsaski. Kui see terve suve saartevahel seilavate praamide menüüs on, siis tundub see kergelt öelda kummaline, aga kui pühade ajal on keegi tõeliselt vaeva näinud, et see perfektsuseni timmida, siis võib see elamus omaette olla.

Nii said ka meie menüüsse seekord RÄIMED, mis kõnetasid meid oma lihtsuses kui ainukesed kalad, mida jõulude ajal tahaks. Terve talve tuleb neid meie oma merest ja kui meri jäässe läheb, siis lähevad nad veel eriti heaks. Panime ühte rooga kokku tatrajahu ja Liibanoni vürtsidega praetud ja astelpaju ja meega marineeritud räimed, tegime juurde lõkkekartulit, mis kokku meenutavad ühteaegu nii suvel lõkkes tehtud tuhvleid kui värskelt kalamehe käest saadud kala, milles on midagi üdini kodust ja luksuslikku.

PRAEKAPSAS. Oleme aastaid katsetanud erinevaid verisoone hapukapsa salatist, mida lõputult fänname selle tervisllikkuse tõttu. Seekord proovisime küpsetada sellest praekapsa, kuhu lisasime piisavalt õuna, et anda talle magusust, sügavust ja hõrkust. Koos grillitud siguriga said nendest ideaalsed kaaslased Eestimaa (ja kaugelt mitme teise maa) parima maheda rohumaaveise steigi juurde.

KÕRVITS ja BAKLAZAAN. Ei ole just suur saladus, et armastame juurikaid. On nad ju ühed tervisliku toitumise alustalasid ning aastatega on meie armastus igasugu juurikate/köögiviljade vastu vaid kasvanud. Seekord tahtsime menüüsse panna täidetud kõrvitsat, aga meie taludel ei olnud pakkuda normaalisuga inimesele mõeldud kõrvitsaid. Edasi mõeldes sai täidetud kõrvitsast hoopis täidetud baklazaan, mis vürtsdega grillimisel ja metsiku riisi-oliivide-rosinate täitmisel ja Chimichurriga üle puistates, sai täpselt selline, millest puudust olime tundnud. Kõrvitsast aga ei suutnud me kuidagi loobuda ja lisaks ühele kõrvitsale tõime lisaks veel teisegi ning vaimustusime, kui panime ühte rooga kokku ahjus küpsetatud muskaatkõrvitsa ja kergeks salatiks viilutatud spagetikõrvitsa, i’le panevad täpid kergelt vürtsikas kõrvitsakaste ja kitsejuustuvaht. Kas keegi saab nüüd veel väita, et ideaalselt sobivad kokku vaid peet ja kitsejuust?

Pühadeseks EELROAKS tahtsime anda võimalust maiustada ühe talu trühvlijuustuga, millisega pole veel keegi hakkama saanud ja avastasime, et koos meie enda mustika-kohvi võidega moodustas see täiesti omaette klassi. Eks me teame kõiki, kes midagi huvitavat ja head teevad ning pole erand ka Kotzebue meistrid, kelle sea-ja lambasalaamit tahtsime teile maitsta anda, miksides nad kokku marineeritud maapirni ja kergelt vürtsika kõrvitsamoosiga.

Selle aasta MAGUSAKS ristime aga hoopis ahjuõuna, milles on midagi väga kodust, samas ei ole teada, miks me seda enda kodudes nii harva teeme. Aga nii ta menüüsse potsatas, teiste suursuguste seas, ahjuõun tšillise kaerahelbekrõbedaga kõrvitsa-granadillikastmes kookospiimakreemiga. Muidugi on meil saadaval ka kohupiimane, aga üdini luksuslik jõulukook ja meie maja hiti-letilt ehk keekside seast saab valida ühe pühasemas vormis ja sisus.

Joogisoovitused tulevad nii alkovabade tervisetoonikute, wellness lattede kui ka naturaalsete (ei ole nii mahedad ega biodünaamilised vaid naturaalsed) veinide, oranzide vahuveinide või hoopis meie maja nn glögi ehk sooja terviseshoti (jõhvikas, goji, astelpaju, mesi, ingver, sidrun) õunamahla ja rummiga näol.

Palju muud head on ka alles. Loodame, et naudite ja andke kindlasti meile teada, mis te kõik sellest arvate ja mida järgmisena ootate! 🙂

Head sügise ärasaatmist !

NOPipere

 


‘Kõik lauale ühest kohast’ tellimine

Postitas NOP ,

Juba aastaid teile vajalikuks osutunud Jõululauale tellimisnimekiri on kohe koos ja teile avalik – tsekka siia tagasi ja me loodame selle üles panna nädala alguses, mis algab 11.detsembriga. Nimekirjas leiad ikka terved linnud, verivorstid mahedad ja gluteenivabad, imelise  praekõrvase, huvitavad eelroad ja muidugi magusa. Kas pole tore unistada, mida tahaks pühade ajal süüa ja siis see stressivabalt kõik meie juurest peale korjata? Tellimusi võtame vastu kuni 18.detsember, et neid siis teile sobival ajal alates 21.12 laiali jagama hakata. Varsti-varsti, ongi need jõulud käes.

Täname, et annad meile võimaluse oma jõulud eriliseks muuta! 🙂


Jõulud.Jõulud?Jõulud!

Postitas NOP Oct, 25 2017,

Olgugi, et veel on tuhat asja, mida tahaks enne aasta vahetumist ära teha, on aastad näidanud, et elu läheb ka peale aastavahetumist edasi ja kõigega ei peagi enne seda ühele poole jõudma.. Hoopis toredam on lasta sel pühade ootuse ajal vaikselt enda poole libiseda, mõelda rahulikult läbi kingiideed endale ja teistele, et aega jätkuks planeerida ja ikka ka nautida.

Meie oleme, nagu ikka, seadnud kokku sellise unistuste nimekirja, mida ise tahaks paki sees saada ning teistele ka kinkida. Nagu ikka, oleme teinud ise nii magusat-soolast kui kogunud kokku oma imeliste partnerite käest nende huvitavamad ja paremad palad. Nimekiri on siin,  mõelge ja nuputage ning võtke meiega ühendust, et saaksime teile midagi head kokku panna. Nimekirjas tasub tähelepanu pöörata veerule ‘vajaks külma’ – need on tooted, mis lõpmatuseni ei seisa soojas, aga nii ca päevakese peavad ikka vastu (täpselt niikaua et kingisaaja jõuaks need kodus külma toimetada:). Ka lastepakkide (need ‘teistmoodi maiustuste pakid’) ideed oleme siia ära peitnud, aga lastele saab lisaks veel tuhat-head asja sokutada, et nendest peaks siis ikka eraldi rääkima:). Täpsema huvi korral võta ikka meiega ühendust, et saaksime juba koos edasi nuputada:)

Mõnusat ootust meile kõigile!

 

vajaks kylma NOP
Wellness latte segu Kollane: Kurkum- Ingver +
Wellness latte segue Punane: Peet-Kardemon-Kaneel-Invger +
Toorkakao segu purgis: Toorkakao- Maca +
LEIVAD
Mustemast mustem köömneleib
Must seemneleib
MAGUSAD VÕIDED, VÜRTSMOOSID
Mustika-kohvi võie + +
Jõhvika võie + +
Astelpalju võie + +
Apelsini-kakao vürtskreem (justkui tervislik nutella:) + +
Kõrvitsa vürtskreem + +
SOOLASED POTSIKUD JA MOOSID
Vürtsikas kimchi (hapukapsa salat) + +
Praekapsas õuntega + +
Jõhvika – õuna vürtsmoos + +
Kõrvitsa-kirevilja-sinepimoos + +
Kadakamarja sinep +
Krehvitine sahvt +
Sibulamoos +
Mädarõigas äkiline +
Marineeritud kõrvits +
Marineeritud peet +
Peediledzo
Marineeritud jalapeno
JUUSTUD, VORSTID, KALAD, SEENED
Võrumaa talu trühvlijuust +
Võurmaa talu lehmajuust lambaläätsedega +
Käsitöö sealiha salaamivorst +
Kästiöö lambaliha peenikesed vorstid (5tk) +
Hearingas mustsõstra marinaadis + +
Astelpaju – meega marineeritud räimed + +
Sibularäimed +
Sinepiräimed +
Kadakaräimed +
Marineeritud kivipuravikud +
Küülikumaksapasteet + +
MAGUS, PÄHKLID, TERVISEPURGID
Jõulukook väike (ca 8-10 tk) või suur + +
Puitvormis NOPi jõulukeeks väike/suur + +
Terviseshot purgis + +
Piparkoogimaitselised grissinid +
Jõhvika-martsipani rugelbach (toorjuustuküpsised) +
Maapähklivõi küpsised soolahelvestega +
Rukki-soko NOPsid (väikesed küpsised) +
Väemarjade NOPsid (väikesed küpsised) +
Roosa õhitud riis (maasikate-gojidega) +
Kirju kass (ampsukas/suur) + +
Valge soko õhitud pistaatsiapähklitega (ampsukas) + +
Koores maapähklid tuutus +
Chai vürtsidega röstitud mandlid +
Nõgesemarmelaad
Nõgesemesi
Tatramesi
Angervaksa zelee
Männikäbimoos
Mandlivõi (Eesti esimene mahe)
JOOGID
Jõhvika-cayenne tervisetoonik + +
Astelpaju-kurkumi tervisetoonik + +
Pihlaka siirup kirsilehtedega
Angervaksa siirup
Kuusevõrsesiirup
Ubina -ingveri gloögi (alkovaba)
Mustsõstraglögi (alkovaba)
Tervisejook rummiga +
Hõõgsiider

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sügisene Gurmeeturg 9.september

Postitas NOP Aug, 09 2017,

Pärast suve tuleb taas sügis ning traditsiooniliselt lõpetab suvise ja alustab sügisese hooaja (mis on rohkem linnane ja linnasõprade-kodusem) NOPi Sügisene Gurmeeturg. Septembri teine laupäev, kui esimene linnajõudmise rutt möödas, pliiatsid ja pinalid on nendele, kes neid vajavad, muretsetud ning aeg korraks hinge tõmmata ja nautida rutiini magusat mõnu, on paras aeg taas kokku tulla NOPi aeda. Sel aastal siis 9.septembril, et kohata mitmetes kümnetes sõpru, ägedaid ja uusi tegijaid Eestimaa mitmest paigust, täita turukorv nädalajagu maitsva kraamiga ja mekkida kõht täis sügisest inspiratsiooni saanud toitudest – jookidest.

Järjekorras juba kaheksas, aga alati erinev, nende tulijate ja tegijate nägu, kes sel korral kohal. Turupäev kestab kl 10-16 vahel

Pane kalendrisse kirja, sest kord aastas saame kõik korraks NOPi aias ju kokku! 🙂nop-gurmeeturg-2016-veebi43


Testimisele tulevad taas veinid

Postitas NOP May, 16 2017,

Lõpuks on ka meil twine-tasting-signaandunud talv ning külalised on nõus taas külla tulema.

Seekordseks külaliseks on kauaoodatud kauge külaline Lõuna-Aafrika ühest vanimast veinimajast Steenbergist – veinimeister JD Pretorius. Temaga tulevad kaasa loomulikult lõunapoolkera uhkemad vahukai ja veinid Steenbergi ja Graham Beck´i veinimajadest ja lauale jõuavad:

MCC steenberg 1682 Chardonnay
MCC Steenberg 1682 Pinot Noir
Klein Steenberg Sauvignon Blanc 2016
Graham Beck Pheasant Run Sauvignon Blanc 2015
Klein Steenberg Cabernet Sauvignon 2014
Graham Beck Coffestone Cabernet 2013
Graham Beck Rhona Muscadel 2013

Nii mõnus, lõpuks ometi! Tule kampa! 😉

Bronni koht liis@nop.ee ja kinnita seda broneerimistasu 15 euri makstes Köleri deli+pood OÜ arvele EE177700771001712781

bottle