Pühapäevane kohv – Etioopia Biloya Natural

Postitas NOP Mar, 09 2010,

Pühapäev, kõige pidulik ja ilusaim päev nädalas, nii on ka meie pühapäevane kohv:

ETHIOPIA BILOYA NATURAL

See on väärikas kohv lõpetama meie kohvinädalat, sest see on ainuke kohv, mis on meie sortimendis kuivatatud päikesekuivatatud meetodil, see kohv on maailma proffide poolt valitud 2008a pärliks, seda toodeti (nagu ikka üliheade asjadega) vaid 12 kotti eelmisel aastal, millest Eestisse oli au jõuda 1 kotil. Seega, seda kohvi ei jätku meil kauaks, kiirustage, meil saab olema tegu, et leida talle vääriline asendaja pühapäevaseks päevaks.

EtBil2undrying_eth07_sm[1]

Kohvi iseloomustus

Rikkalik, troopiliste puuviljade mahlasusega, roosi ja vanilje aroomiga kohv. Läbivad maitsed on mangomelon ja maasikas. Kohv on kreemja täidlusega, järelmaitse on siidine, pikk ning lõppmaitses on tunda mustikat.

Araabika sort: Yirgacheffe Type

Töötlusviis: Päikesekuivatatud, kuivatatud puidust alustel (African beds)

Saagi korjamine: Käsitsi korjatud, sortides välja vaid küpsed marjad

Korje aeg: November-detsember

Kohvi kasvamise kõrgus: 2000-2100 meetrit üle merepinna

Vari: Kohv on kasvanud varjus

Kohvi töötleja: Abdullah Bagersh

Kohvi töötlemine: Addis Abeba

Kohvi tootmise regioon, maa: Yirgacheffe, Etioopia

Sertifikaat: Organic

Lisainformatsioon

Abdullah Bagersh on kolmandat põlve kohvi töötleja ja eksportija Addis Abebas. Biloya on ekstra hoolega välja sorteeritud ja töödeldud kohv, mida toodetakse korraga väga väike partii (Microlot). Kohv korjatakse käsitsi, sortides ükshaaval välja vaid parimad kohvimarjad. Kohvimarjade küpsusastme määramiseks kasutatakse suhkruanalüüsi.

Kohv on töödeldud iidsel traditsioonilisel päikesekuivatatud meetodil, kus kohvimarjad pannakse kaheks nädalaks koos viljalihaga päikese kätte puidust alustele kuivama. Esimesel 48 tunnil tuleb kohvi pidevalt segada, nii päeval kui öösel, et vältida ülekäärimist. Sel meetodil imbub kohvimarja viljaliha magusus ja puuviljasus kohvioa sisse, andes kohvile võrratu puuviljase magusa maitse ning võimendades kohvi täidlust.

Kohv teenis kõrgeima hinde Etioopia erikohvi oksjonil (Limited Coffee Auction of Ethiopia), Coffee Review andis sellele kohvile 97 punkti 100-st. Cupperid üle maailma on hinnanud selle kohvi aasta 2008 pärliks. Kohv on maailmas saadaval väga piiratud koguses.

EtBil1t�drukud sorteerivad kohviube


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga